Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

 Από καιρό, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών αναγνώριζε την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας μιας στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για ενήλικα άτομα, όταν η ασθένεια, η γήρανση ή ο θάνατος των γονέων τους, καθιστούν προβληματική, μέχρι αδύνατη, την μόνιμη διαμονή τους στο οικογενειακό περιβάλλον.

Ως ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή ξεκίνησε η λειτουργία του Ξενώνα Προσωρινής Διαμονής στο Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης ″Πόρτα Ανοιχτή″, που από το 2004 προσφέρει 8-10 φιλοξενίες κάθε εβδομάδα σε άτομα με εγκεφαλική παράλυση όλων των ηλικιών.

Ο Ξενώνας, με τη γενναιόδωρη χορηγία του Vodafone Foundation και του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, έχει αποδειχθεί ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα της Εταιρείας και πηγή απαραίτητης εμπειρίας για την ίδρυση της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ″ΦΩΤΕΙΝΗ″.

Δεν θα φτάναμε όμως ποτέ στην δημιουργία της ΣΥΔ ″ΦΩΤΕΙΝΗ″ χωρίς τη μεγάλη δωρεά ενός διώροφου σπιτιού στην οδό Αγαθουπόλεως 61 & Καμπάνη στην Αθήνα, από τον καθηγητή Ιωάννη Σχινά. Ακολούθησε η μεγάλη χορηγία του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, που μας επέτρεψε την ανακαίνιση, διαμόρφωση και επέκταση του κτιρίου και η πολύτιμη υποστήριξη ολοκληρώθηκε μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (2007-2013) - ΕΣΠΑ , με την κάλυψη των εξόδων των δύο πρώτων χρόνων λειτουργίας της Στέγης.

Σε όλους εκφράζεται αμέριστη ευγνωμοσύνη.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ

Από την ίδρυση της, πριν από 40 χρόνια, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών έχει χαράξει μια σημαντική και αναγνωρισμένη πορεία στην εξυπηρέτηση των ανθρώπων που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΦΩΤΕΙΝΗ»;

Ένα δικό μας σπίτι όπου συμμετέχουμε ουσιαστικά στη λήψη αποφάσεων και όπου οι επιθυμίες, ανάγκες, επιλογές και απόψεις μας βρίσκουν ανταπόκριση.

Ένα σπίτι όπου με την βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού σχεδιάζουμε και διαχειριζόμαστε την καθημερινή μας ζωή και χτίζουμε ένα μέλλον με ανοιχτούς ορίζοντες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

elliniki dimokratia ypourgio ygeias epixeirimatiko programma espa euro

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πνευματικά δικαιώματα  © 2014 ΣΥΔ ΦΩΤΕΙΝΗ, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος